Adoptie en verandermanagement

Met succes naar een nieuwe werkplek, tool of werkwijze 

2a0746e9-74dd-45fe-93eb-308884e6f0cf
Datamigratie
Offerte aanvragen

Techniek verandert in rap tempo. Dat betekent: constante verandering voor je organisatie. Of je nu een grote overstap plant naar een nieuwe werkplek of pakket, of een gestage verbetering in effectief digitaal (samen)werken: OGD begeleidt en ontzorgt je.

De mens staat voorop. Ict is ondersteunend en moet ervoor zorgen dat dagelijkse taken makkelijker en sneller worden. Wij zorgen voor een oplossing die past bij je behoeftes: de juiste ict voor jouw succes. Zo kunnen jouw organisatie en medewerkers blijer worden en groeien.

Voor de meeste succesvolle verandering werken wij volgens het ADKAR-model van Prosci. Met een inventarisatie, adoptiecampagne en trainingen begeleiden wij je collega's door het veranderproces. Daarbij maken we altijd gebruik van best practices en onze ervaring in verschillende sectoren.

Uitdagingen

Dit hebben we geleerd vanuit onze ervaring

11ff89da-db2c-4b4f-a16b-e5ff51292558
Onze oplossing.

Er komt een ict-verandering aan

Stap je over naar een nieuwe werkplek, komt er een grootschalige cloudmigratie aan of ben je een nieuwe app aan het implementeren? Dat betekent een grote verandering voor je medewerkers.   Een implementatie is alleen succesvol als de organisatie, medewerkers en technologie op elkaar afgestemd zijn. Zij zijn degenen die met ‘het nieuwe’ aan de slag gaan. Daarom betrekken we ze vanaf het begin in deze verandering.  

Wat gaat het ze opleveren? Wat is de impact op verschillende types gebruikers? Hoe leren ze het beste? Op basis van deze kennis maken we een adoptie- en communicatiecampagne, een keuze uit onze leermiddelen en werkafspraken. We zorgen samen voor een zachte landing en omarming van het nieuwe normaal. 

Onze oplossing.

Gebruikers halen niet alles uit hun werkplek

Verhoog de productiviteit van je teams en medewerkers door het inzetten van alle mogelijkheden die ict biedt. We onderzoeken de behoeftes en werkprocessen van je medewerkers. Vervolgens leren we ze welke apps en functies hun werkzaamheden kunnen optimaliseren, en hoe ze daar efficiënt mee kunnen werken.  

Met een digitale volwassenheidsmeting, gevolgd door een op maat gemaakte productivity track lossen onze consultants huidige knelpunten in de werkwijze van gebruikersgroepen op. We bepalen samen de ideale manier van werken en helpen ze stap voor stap een moderne en efficiënte werkwijze aan te leren en te verankeren. Zo werken je medewerkers - meetbaar - steeds effectiever en productiever met ict. 

Onze oplossing.

Medewerkers gebruiken nieuwe software niet (goed)

Microsoft 365, Microsoft Dynamics, TOPdesk en andere softwarepakketten bieden enorm veel mogelijkheden. Voor de meeste van deze pakketten betaal je al een licentie, maar je hebt het idee dat er meer uit te halen valt. Onze consultants helpen je de krenten uit de pap te halen.

Samen onderzoeken we de quick wins van je softwarepakket voor jouw organisatie en medewerkers. Met campagnes, communicatie, trainingen, e-learnings en coaching zorgen we samen dat medewerkers de voordelen inzien van de tool. Zo kunnen ze merkbaar en meetbaar hun werkdag, werkprocessen en digitale samenwerking verbeteren!

Mijn organisatie heeft verschillende waarheden
Onze oplossing.

Mijn organisatie heeft verschillende waarheden

Je merkt dat verschillende afdelingen zich niet op dezelfde data baseren. En medewerkers voegen zelf gegevens samen uit verschillende systemen. Je weet dat dit beter en makkelijker kan. Wij helpen je hiermee.

Met master-datamanagement bekijken we je datastromen en optimaliseren we jouw processen. Door alle datastromen te verbinden werkt iedereen gemakkelijk op basis van dezelfde waarheid. 

Mijn rapportages geven niet dezelfde uitkomst
Onze oplossing.

Mijn rapportages geven niet dezelfde uitkomst

Als je data opvraagt moeten alle rapportages dezelfde uitkomst geven. Je rapportages kloppen pas wanneer je duidelijke definities hanteert. Wat is voor jullie bijvoorbeeld de definitie van een klant?

We helpen je bij het opstellen van een 'data dictionary'. Hierin leg je de betekenis van data en de relatie met andere gegevens vast. Vervolgens kunnen we jouw databases zo inrichten dat je rapportages altijd kloppen.  

Mijn applicaties wisselen geen gegevens uit
Onze oplossing.

Mijn applicaties wisselen geen gegevens uit

Je wilt niet in verschillende systemen moeten kijken om een volledig en actueel beeld van je gegevens te krijgen. Je wilt dus niet alleen jouw applicaties koppelen, je wilt ook dat ze constant gegevens uitwisselen. 

Wij koppelen jouw applicaties en zorgen ervoor dat deze automatisch gegevens uitwisselen. Dit doen we met een Enterprise Service Bus (ESB). Zo raadpleeg je data realtime en ben je er zeker van dat deze actueel is. 

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376

.Deze klanten gingen je voor

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376