offline.backup

Snel en veilig weer online na een cyberincident

fa26e14f-a7e4-4789-9d11-f7219251a70a
Datamigratie
Gratis Cybersecurity-adviesgesprek

Toch een cyberincident binnen je organisatie? Dan is het belangrijk om zo snel en volledig mogelijk te herstellen zodat de impact op je bedrijfsvoering zo klein mogelijk is. Met offline.backup van OGD ben je snel weer up and running met de meest recente versie van je ict-omgeving.

100% beveiliging bestaat niet, dus is het belangrijk om je als organisatie voor te bereiden op die keer dat het toch misgaat. We kopiëren je data en slaan deze offline op in ons Nederlandse datacenter. Daar kunnen criminelen niet bij, want het is compleet afgeschermd van je eigen omgeving.

Uitdagingen

Dit hebben we geleerd vanuit onze ervaring

Onze oplossing.

De impact van een aanval zo laag mogelijk houden

Omdat je een cyberaanval nooit helemaal kunt uitsluiten, is het belangrijk om je voor te bereiden op een incident. Dat begint bij je bedrijfsprocessen: als je niet weet welke het belangrijkst zijn voor jouw organisatie, kun je de herstelwerkzaamheden niet goed uitvoeren.

De grootste impact ligt over het algemeen bij het verliezen van data. Als deze onherstelbaar is, hebben organisaties een groot probleem. Offline.backup van OGD zorgt ervoor dat aanvallers geen toegang hebben tot je data omdat deze niet verbonden is met de rest van je omgeving.

Contact >
Onze oplossing.

Behoefte aan duidelijke afspraken over hersteltijd

Bedrijven die diensten als O365 en Azure gebruiken, hebben toegang tot back-ups van Microsoft. Maar je hebt dan geen garantie over de hersteltijd en hoe recent de back-ups zijn, terwijl je zo snel mogelijk weer up and running wil zijn en zo min mogelijk data wil verliezen.

Om dit te ondervangen biedt OGD met offline.backup een herstelmogelijkheid die helemaal losstaat van je ict-omgeving. We maken met elkaar afspraken over wat we back-uppen, hoe vaak en hoelang het duurt om je data weer terug te zetten.

Contact >
Onze oplossing.

Backups opslaan op een zo veilig mogelijke plek

In het geval van een cyberaanval zorgen criminelen er eerst voor dat je back-up niet meer werkt. Vervolgens vallen ze pas je live omgeving aan. Zolang je back-up dus in verbinding staat met je ict-omgeving, bestaat er dus altijd het risico dat je niet kunt herstellen na een aanval.

Met offline.backup slaan we je data zo veilig mogelijk op in ons datacenter: we maken alleen verbinding tijdens het uploaden van de gegevens, en daarna is de omgeving weer helemaal afgeschermd. Dit kan snel worden ingericht en we testen regelmatig of het herstelplan werkt.

Contact >
2a0746e9-74dd-45fe-93eb-308884e6f0cf

 

Data uit verschillende bronnen halen kost veel tijd
Onze oplossing.

Data uit verschillende bronnen halen kost veel tijd

Zorgt het draaien van grote rapporten voor vertraging in je systemen? Je wilt snel rapportages kunnen uitdraaien en het liefst vanuit verschillende systemen.

Hiervoor heb je een goed data warehouse nodig, waar de gegevens uit verschillende bronnen bij elkaar komen. Het data warehouse optimaliseert jouw data voor het maken van rapportages, zodat deze in een handomdraai te genereren zijn.

Het is onduidelijk wie toegang heeft tot welke data
Onze oplossing.

Het is onduidelijk wie toegang heeft tot welke data

Zet ieder team handmatig zijn eigen rapportages in elkaar, omdat niet iedereen toegang heeft tot de juiste data? Het onderhouden van deze rapporten kost veel tijd.

Met een datawarehouse maak je jouw datastromen inzichtelijk en achterhaal je ook wie er toegang heeft tot welke gegevens. Vervolgens is die toegang goed te borgen en te onderhouden. Zo krijg je effectieve rapportages die op elkaar aansluiten.

We hebben een wildgroei aan rapportages
Onze oplossing.

We hebben een wildgroei aan rapportages

Het is een bekend fenomeen: elk team of afdeling binnen een bedrijf maakt haar eigen rapportages, omdat de standaardrapportages uit de verschillende softwarepakketten niet toereikend zijn. Zo raken er vele rapporten in omloop; een onhoudbare situatie. Met een goed data warehouse heb je een overzichtelijke datastructuur waarop elke afdeling centrale rapporten kan bouwen.

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376