Dataspecialist

Application Transformation Services

In 4 stappen naar een modern applicatielandschap

De transformatie van a tot z

Wij verzorgen de gehele transformatie van je applicatielandschap, van de eerste analyse tot en met het lifecycle management.

Betrokken bij jouw organisatie

Samen zorgen we dat jouw applicatielandschap de bedrijfsprocessen optimaal ondersteunt. Daarbij zetten we jou als klant centraal en zorgen we voor één aanspreekpunt tijdens het traject.

Altijd een business analist over de vloer

Onze analytische en kundige medewerkers hebben een kritische blik. Zo weet je zeker dat de uitkomst optimaal aansluit bij de door jou gekozen uitgangspunten.

Onze visie

Focus op de waarde van data

Je wilt je applicatielandschap weer laten aansluiten bij de processen en behoeftes van je bedrijf. Dat vraagt vaak om een ingrijpende transformatie. Hoe doe je dit op de juiste manier? Om bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen, zet je applicaties niet blindelings in de cloud.
 
Je bekijkt eerst welke informatie je nodig hebt en hoe je aan die gegevens komt. Zie verouderde applicaties daarbij niet als blok aan je been, maar als een goudmijn vol informatie. Door te focussen op de waarde van de data stel je de juiste prioriteiten binnen het transformatieproject.

Een modern applicatielandschap

Onze aanpak in 4 stappen

  • Stap 1: Assessment

  • Stap 2: Quick wins

  • Stap 3: De transformatie

  • Stap 4: Lifecycle management

We maken een assessment van je applicatielandschap. Passen je applicaties nog bij de processen en informatiebehoeftes van je bedrijf? Op basis van het assessment maken we een roadmap. Deze bepaalt stapsgewijs jouw optimale weg naar een modern, geoptimaliseerd applicatielandschap. Je weet meteen hoe lang elke stap duurt, wat het gaat kosten en wat het gaat opleveren. Ook zorgen we voor een business case met quick wins waarmee we je direct kunnen helpen.

We beginnen met het verzilveren van de quick wins: aanpassingen waar jouw organisatie direct van profiteert. Zo creëren we bereidheid binnen jouw organisatie voor de transformatie. Samen met de quick wins leveren we je de roadmap en de business case voor de volgende stap, de daadwerkelijke transformatie van je applicatielandschap.

Op een gecontroleerde manier ga je van de huidige naar de gewenste situatie. Wij zorgen dat je applicaties blijven werken en je bedrijfsprocessen niet worden verstoord. Het eindresultaat van deze stap is een applicatielandschap dat je organisatie optimaal ondersteunt en op de veranderingen in de komende drie tot vijf jaar kan inspelen.

Met het juiste lifecycle management zorgen we na de transformatie voor een blijvende en optimale ict-ondersteuning van je organisatie.

Het resultaat

Een modern, geoptimaliseerd applicatielandschap

Met een modern applicatielandschap speel je beter in op de markt. Jouw data laat zien waar klanten behoefte aan hebben en op basis van voorspellingen blijf je concurrenten voor. De transformatie maakt je organisatie wendbaarder, doordat applicaties weer aansluiten op de bedrijfsprocessen. En niet onbelangrijk: de total cost of ownership van je applicaties gaat omlaag. Zo houd je ruimte over om je organisatie naar een hoger plan te tillen.