675A4705_jpg.jpg

Functioneel Beheer

Wil je de verantwoordelijkheid voor het optimaal functioneren van één of meer informatiesystemen uitbesteden? Lees hieronder waarom dat een goede keuze kan zijn. 

Het beheren van informatiesystemen is ontzettend belangrijk, omdat dit vaak de kernapplicaties zijn binnen een organisatie. Werken deze applicaties niet goed (samen) of lopen gebruikers structureel tegen dezelfde uitdagingen aan, dan heeft dit direct invloed op de productiviteit. Kundig beheer van deze applicaties en effectieve ondersteuning van de gebruikers is dus erg belangrijk.

Functioneel beheerders

Vanzelfsprekend zijn functioneel beheerders de sterren die dag in, dag uit deze systemen draaiende houden en gebruikers ondersteunen. Veel organisaties hebben wel eens ervaren wat de gevolgen zijn als één van deze beheerders wegvalt. Gebruikers die niet verder kunnen, informatiesystemen die niet afdoende beheerd worden en wijzigingen die lang blijven liggen. Geen ideale situatie om je in te bevinden met een willekeurige applicatie, maar zeker niet met informatiesystemen die de kern vormen van je bedrijfsprocessen. 

Uitbesteding 

Het concept van het uitbesteden van je functioneel beheer is relatief eenvoudig. Je hoeft zelf geen zorg te dragen voor continue capaciteit, bijscholing en tevredenheid van functioneel beheerders in eigen dienst. Je spreekt duidelijke kaders van verantwoordelijkheid af voor het beheer van bepaalde systemen en ondersteuning van je gebruikers. Vervolgens is er een pool functioneel beheerders ingespeeld op jouw omgeving die kennis delen, gebruikers ondersteunen en zorgen dat er altijd capaciteit is. Zodat jij je kunt focussen op innovatie en de toekomst van jouw organisatie.

 

Leg nu je vraag voor

bas-van-roon.png
Bas van Roon
Outsourcing expert

Bespreek je vragen direct

Wil je meer weten? Neem direct contact met ons op. Dat kan door ons te bellen op +31886532777, of ons te mailen via de knop hieronder.