#1
ICT outsourcing op maat

Outsourcing op Maat 

De ict-partner die met je meegroeit

Waarom uitbesteden?

Je wilt optimale ict-ondersteuning voor je medewerkers en je steekt veel tijd en moeite in je ict. Toch lijkt al die moeite niet zijn vruchten af te werpen. Het is lastig om goed ict personeel te vinden. Het is bijna onmogelijk om de nodige specialistische kennis in huis te halen. De ict kan de business niet meer bijbenen en je ict-afdeling heeft het nog steeds te druk bij ziektes, vakanties en piekperiodes. Ict is een kostenpost geworden en vraagt om grote investeringen. Op het moment dat jouw organisatie verandert, beweegt de ict-afdeling niet automatisch mee. Je wilt dat je de investeringen die je doet, ook terugziet in het functioneren van je ict. Helaas is dat op dit moment niet het geval.

Je ict gedeeltelijk of volledig uitbesteden is dan een uitkomst. De tijd die je voorheen kwijt was aan ict, kun je nu besteden aan je kernactiviteiten. Of je kunt juist meer gaan investeren in innovatie. Je outsourcingspartner zorgt ervoor dat je ict-afdeling meegroeit met je bedrijf. Je ict kan meedenken over je strategie en innovatieve technieken als eerste toepassen. Je outsourcingspartner borgt de capaciteit van de ict-afdeling en de kwaliteit van de ondersteuning. Kortom, samen zorg je voor een toekomstbestendige ict. Minder zorgen, meer controle.

Outsourcing op maat

Stel jouw ideale ondersteuning samen

End user management

i

Beheerdiensten

Een vast team beheert jouw ict-omgeving. Het gaat hierbij onder andere om werkplekbeheer, functioneel beheer maar ook het beheer van de toegang tot jouw applicaties en de opslag en backup van jouw gegevens. We kijken ook naar wat er beter kan. Wij gaan met jou in gesprek om verbeteringen door te voeren.

>
 • i

  Email & Telefonie (skype)

  Met e-mail en telefonie kunnen gebruikers op een uniforme manier met elkaar samenwerken en communiceren over verschillende kanalen. Instant messaging (chat), e-mail, telefonie en beschikbaarheidsinformatie zijn geïntegreerd in één platform. De e-mail functionaliteit is op basis van Microsoft Exchange Online en Microsoft Outlook.

 • i

  Teams

  Met Microsoft Teams werk je gemakkelijk online samen. Teams brengt namelijk alles samen op een gedeelde plek. Hier kun je kunt chatten, vergaderen, bestanden delen en werken met zakelijke apps.

 • i

  Technisch Applicatiebeheer

  We zorgen voor het technische beheer van jouw applicaties. We zorgen voor de ontwikkeling, implementatie en onderhoud van je softwaretoepassingen.

 • i

  Werkplekbeheer

  We beheren je werkplekken. Hieronder vallen alle fysieke en administratieve handelingen die met de werkplek te maken hebben. Onder de werkplek verstaan we de cloudwerkplek, de virtuele werkplek en de managed werkplek (de volledig beheerde fysieke werkplek).

 • i

  Functioneel Beheer

  Wij dragen zorg voor het functioneel beheer van je applicaties. We zorgen voor een pool van functioneel beheerders die ingespeeld zijn op jouw omgeving. Zij delen kennis, ondersteunen gebruikers en zorgen ervoor dat er altijd capaciteit is.

 • i

  Systeembeheer

  Systeembeheer voorziet in hardware voorziening van servers, configuratie van infrastructuur, OS installaties, beveiliging van OS, communicatie onderling, opbouw van de infrastructuur voor deployment van software en beveiliging van infrastructuur.

 • i

  Identity Beheer

  We beheren de toegang tot jouw applicaties. Met identity beheer zorgen voor de juiste koppelingen tussen jouw applicaties en die van derden en we beheren deze. Ook zorgen we voor de beveiliging van de toegang tot je cloudomgeving.

 • i

  Storage & Back up

  Jouw data wordt veilig opgeslagen. We zorgen voor back-ups zodat jouw gegevens niet verloren gaan. Om ervoor te zorgen dat je data nooit verloren gaat, verzorgen wij het volledige back-up en restore proces van je organisatie.

i

Ict Servicedesk

De servicedesk biedt ondersteuning vanuit een OGD locatie en dient als single point of contact (SPOC) voor alle ict gerelateerde meldingen. OGD voert regie over de oplostijden, prioriteitstelling en opvolging.

i

Adoptie

Een goed adoptieplan en begeleiding zorgt ervoor dat de weerstand bij gebruikers weggehaald wordt. Dit zorgt ook voor een hogere medewerkerstevredenheid. Zo kunnen medewerkers het maximale uit de nieuwe tool halen. Ons adoptietraject is volledig gericht op het vertrouwd worden én werken met de nieuwe werkplek.

i

Cloud Migratie

We helpen jou bij de overgang naar de cloud.

Infrastructure Management

i

Managed Hosting

We hosten jouw applicaties en ondersteunende services in de cloud. We zorgen voor de juiste capaciteit, zodat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Op deze manier kun je ook makkelijk op- en afschalen en groeit je ict mee met je organisatie.

>
 • i

  Private Cloud

  Met private cloud krijg je een eigen professionele serveromgeving uit de cloud. Je omgeving is schaalbaar, altijd toegankelijk en altijd up-to-date. Zonder grote investeringen in hardware en ict-beheer. Zo betaal je alleen voor de servercapaciteit die je echt gebruikt.

 • i

  Public Cloud

  De werkplek in de cloud biedt medewerkers alle functionaliteiten van een computer met Microsoft Windows, Office-applicaties en bedrijfsapplicaties, samen met alle voordelen die cloudtechnologie biedt. Je omgeving is schaalbaar, altijd toegankelijk en altijd up-to-date.

 • i

  Hybrid Cloud

  Hybrid cloud is een combinatie van één of meerdere private en public clouds. Het bestaat uit een combinatie van twee onafhankelijke cloud-infrastructuren (private en public) die unieke entiteiten blijven, maar wel met elkaar verbonden zijn.

i

Connectivity

Wij zorgen voor het gehele netwerk (LAN, WAN, wifi), connectivity en netwerkbeheer. Het centrale uitgangspunt is dat de benodigde apparatuur eigendom is en blijft van jouw organisatie. Voor alle onderstaande diensten kunnen we geschikte apparatuur leveren. Dit kan op basis van eenmalige aanschaf of lease(back).

>
 • i

  Netwerk (LAN/WAN/Wifi)

  LAN: Wij zorgen voor een beheerd netwerk op jouw locaties. WAN: Wij zorgen voor connectivity tussen geografisch gescheiden locaties. Wifi: Wij zorgen voor altijd en overal betrouwbaar internet op kantoor.

 • i

  Cloud Connect (Netwerkbeheer)

  Wij zorgen voor een centrale koppeling tussen het datacenter, onze hostingdiensten en je locaties.

Applicatie Management

i

Applicatie teams

Onze teams van programmeurs ontwikkelen graag jouw gewenste applicatie. Dit gebeurt op projectbasis en hierbij werken we Agile. De aansturing van het team kan door jou of door OGD worden gedaan.

i

Data services

We beheren jouw complexe data infrastructuren, maar koppelen ook complexe datagebieden aan elkaar met data integratie. Met behulp van technologieën als machine learning en artificial intelligence doen we complexe data-analyses om voorspellingen op basis van jouw data te doen.

i

Applicatie hosting

We hosten jouw bedrijfsapplicaties in onze eigen private cloud of in combinatie met public clouddiensten Microsoft Azure en Amazon Web Services.

i

No code / Low code

We begeleiden je bij het gebruik van low code en no code platformen zoals PowerApps, Mendix of Betty Blocks. Hiermee kunnen werknemers zonder programmeerkennis zelf applicaties bouwen.

i

Application journey

We gaan graag voor jou aan de slag met de modernisatie van jouw applicatielandschap. Samen met jou plannen we de optimale reis om je bestaande applicaties te moderniseren.

Waarom OGD?

We doen het samen. Wij gaan graag met jou een partnerschap aan. Dit betekent dat wij ons aansluiten bij jullie bedrijfsvoering. We houden rekening met je bedrijfsgrootte, je huidige applicatielandschap, je (ict-)processen en natuurlijk je bedrijfscultuur. Wij nemen het procesmanagement van je over en houden daarbij rekening met jouw organisatie.

Wij groeien met je mee. Je wilt misschien niet meteen je volledige ict-omgeving uitbesteden. We kijken samen met jou naar wat je organisatie nodig heeft en waar jullie aan toe zijn. We laten aan jou de keuze wat je uitbesteedt en denken mee over het implementeren van innovatieve technieken. Gaandeweg begeleiden we jou bij het zetten van de volgende stap.

Eindgebruikers eerst. Ict is er voor iedereen en wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Dat kan ook lastig zijn. Wij helpen je door de complexiteit uit ict te halen. We passen ons aan op jouw organisatie en we zorgen voor veel persoonlijk contact. Er hoeft niet veel te veranderen voor de eindgebruiker wanneer je jouw ict aan ons overlaat. Willen jouw gebruikers meer uit ict halen? Dan helpen we ze bij het automatiseren van hun werk.

Outsourcing op Maat. Ben je er klaar voor? OGD biedt een breed scala aan op het gebied van het uitbesteden van je ict. Creëer hierboven jouw ideale samenstelling en we bouwen samen aan een toekomstbestendige ict-omgeving.

Onze klanten