.Algemene Onderwijsbond

Klantverhaal

Hoe de algemene onderwijsbond nu meer uit data haalt 

Met ruim 82.000 leden is de Algemene Onderwijsbond (AOb) de grootste onderwijsvakbond van Nederland. De AOb onderhandelt over de cao van iedereen die in het onderwijs werkzaam is en doet dat zowel in de politiek als bij de werkgever. Daarnaast verleent de bond diensten, zoals juridische bijstand, aan leden en verzorgt de bond scholingen voor leden en niet-leden.

uit1

 

.Uitdaging

Ondersteuning van de helpdesk en serverbeheer 

De AOb was op zoek naar een organisatie die kon helpen in de ondersteuning van de helpdesk en het serverbeheer. Deze partij moest de complexe organisatiestructuur van AOb ondersteunen met 120 computers op het hoofdkantoor en 28 thin clients verspreid over de vier rayonkantoren.  

Group 266

 

OGD denkt mee over oplossingen en verplaatst zich daarbij goed in onze situatie.

–  Frank van Toor | Coördinator Algemene Zaken bij AOb

opl1

 

.Oplossing

Structurele ondersteuning met ict-beheer 

Sinds 2012 ondersteunt OGD op structurele basis de AOb met het ict-beheer. Wekelijks komt een vaste beheerder langs om ondersteuning te leveren bij het server- en netwerkbeheer en jaarlijks wordt er een check gedaan op de beveiliging en de kwaliteit van de ict-omgeving.

res1

 

.Resultaat

Een vernieuwde ict-omgeving 

De afgelopen jaren hebben OGD en de AOb samengewerkt aan vernieuwing van de ict-omgeving. Door communicatie op professioneel niveau is toegevoegde waarde geleverd op meerdere vlakken van de ict bij AOb. Daarbij zijn diensten geleverd variërend van hardware-onderdelen tot advisering over uitwijkmogelijkheden. OGD voorziet de AOb van specialistische ict-kennis waar dit nodig is.

c02a411d-9bf2-4312-bf1a-5ab248ffa50c

.Andere verhalen