BKR

aadd9a78-d0a4-4507-bffb-6169cfe56376

Klantverhaal

 

Hoe BKR kosten bespaart en een sterkere security heeft dankzij de cloudstransformatie met OGD

Stichting BKR is een Nederlands kredietregistratiebureau. BKR heeft als missie om het financieel welzijn van Nederland te bevorderen. De organisatie biedt verschillende diensten, zoals het op een verantwoorde manier krediet verlenen, het vroeg signaleren van schulden, het voorkomen van fraude en het vergemakkelijken van identificatie.

De overstap naar de cloud leverde ons vele voordelen op. De security is nu veel beter, ontwikkelingen gaan sneller in de cloud, en we zagen de kosten flink dalen.” - Henk Bothof | CIO en bestuurder van BKR

lagere kosten

Weinig downtime

Verbeterde security

asset1

 

.Uitdaging

Kosten verlagen en applicaties overbrengen naar de cloud

BKR wilde haar applicaties, producten en diensten naar één cloudplatform brengen. De dienstverlening draaide eerst op een mainframe met een klassieke structuur. Dit bracht twee uitdagingen met zich mee:

 • dit zorgt voor hoge kosten vanwege de continue updates en problemen met schaalbaarheid;
 • de kennis van mainframes neemt af onder consultants, terwijl consultants steeds meer weten over de cloud.

BKR wilde onderzoeken of ze haar diensten kon overbrengen naar Microsoft, met kostenverlaging als hoofddoel.

Naast dat BKR al haar applicaties wilde overbrengen naar de cloud, wilde de kredietverlener ook specifiek kijken naar haar Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI)-dienstverlening. CKI is een applicatie die kredietaanbieders ondersteunt bij het verantwoord verstrekken van krediet. BKR wilde onderzoeken of het mogelijk was om:

 • de CKI-dienstverlening over te zetten naar de cloud. BKR wilde starten met CKI, want hier liep het contract met het mainframe af. Het was duur om opnieuw een contract af te sluiten. BKR wilde deze dienstverlening op een betrouwbare manier sneller uitvoeren. Dit betekende dat er een volledig nieuwe architectuur nodig was voor CKI, omdat de applicatie moest draaien binnen de publieke cloud. BKR was daarom op zoek naar een partij die kon ondersteunen bij het ontwerpen en bouwen van de onderliggende Microsoft Azure-infrastructuur.
 • Het beheren en doorontwikkelen van de operatie van de CKI-dienstverlening. De CKI-app is cruciaal; als de app niet werkt kunnen kredietaanvragers geen krediet aanvragen. BKR wilde het beheer stapsgewijs overdragen aan medewerkers van BKR. Hiervoor was training en opleiding een belangrijk onderdeel. BKR zocht een partij die zorg kon dragen voor deze overdracht.

Case Oplossing

 

.Oplossing

Een Azure-platform en overdracht van het CKI-beheer

Via Microsoft kwam BKR bij OGD terecht. De kredietverlener vroeg OGD om een adviesrapport te schrijven voor een cloudoverstap.

 • hoe de cloud binnen alle businessfuncties van BKR past (zoals finance, HR en governance);
 • hoe het cloudlandschap past bij de bedrijfsdoelen van BKR;
 • hoe BKR zijn doelen bereikt met het vernieuwde applicatielandschap door een roadmap;
 • de planning, kosten en de prioriteiten van dit vernieuwde applicatielandschap.

Daarnaast ging OGD aan de slag met de volgende projecten:

 • Het bouwen van een Azure-platform voor de CKI-dienstverlening van BKR. OGD was verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van dit platform. Dit is het onderliggende platform waarop de dienstverlening van CKI draait.
 • Het overdragen van het CKI-beheer. BKR wilde op termijn het beheer van CKI zelf overnemen. OGD helpt de medewerkers van BKR om dit zelfstandig te leren, van de ontwikkelding tot het beheer van de CKI-dienstverlening. Zo kan het CKI-beheer van BKR in de toekomst op eigen benen staan.

Group 844

 

“CKI, onze grootste applicatie, draaide nog op een mainframe. Dit werd duur en raakte ‘end of life’. Met een cloudstrategie konden we veel winst behalen op het gebied van security, kosten, performance en time-to-market.” – Henk Bothof | CIO en bestuurder van BKR

 

 

.Resultaat

Kostenverlaging, weinig downtime en en toekomstbestendige cloudstransitie

Met de nieuwe cloud-infrastructuur heeft BKR een toekomstbestendig platform om alle diensten voort te zetten. Ook leverde de dienstverlening van OGD de volgende resultaten op voor BKR:

 • Lagere kosten: Kostenbesparing was een belangrijk doel voor de migratie. Het cloudplatform is op de lange termijn goedkoper dan het oude platform. Ook zijn er minder vaak updates nodig en hoeft BKR minder vaak op te schalen. Dat zorgt voor een flinke kostenbesparing.
 • Zeer lage downtime: het vernieuwde CKI-platform is zeer betrouwbaar en heeft een zeer lage downtime. Henk Bothof: “Dit is enorm belangrijk voor ons. Samen met OGD hebben we een doel gesteld en dat doel behalen we ruim. Hierdoor kunnen wij een zeer betrouwbare dienstverlening bieden aan onze gebruikers. De beschikbaarheid van onze dienstverlening is zeer hoog. Dat is een ongekende prestatie.”
 • Security en veilige data: De security van de nieuwe cloudomgeving is voor BKR veel makkelijker te managen dan voor de oude on-premises omgeving. In de cloud zitten veel meer faciliteiten om de veiligheid van data goed te managen. “We hoeven ons geen zorgen meer te maken dankzij de inspanningen van de DevOps-techniek die OGD gebruikt in combinatie met het gebruik van multifactor authenticatie (MFA)", zegt Henk Bothof.
 • Tevreden gebruikers: De CKI-app werkt prettig. Gebruikers kunnen eenvoudig krediet aanvragen via deze intuïtieve app.

“De overstap naar de cloud leverde ons vele voordelen op. De security is nu veel beter, ontwikkelingen gaan sneller in de cloud, en we zagen de kosten flink dalen.” - Henk Bothof | CIO en bestuurder van BKR

Case Resultaat

 

c02a411d-9bf2-4312-bf1a-5ab248ffa50c

.Andere verhalen