Uniforme rapportages geven Quadraam direct inzicht op de bedrijfsvoering van 14 scholen.

  • quadraam-gebouw
Direct inzicht in
14 scholen
Microsoft Azure
cloud provider
Datawarehouse & dashboards
business intelligence

Quadraam is één van de grootste scholengemeenschappen van Nederland met ruim 13.000 leerlingen verspreid over 14 scholen in Gelderland. Ondersteunende dienstverlening voor de scholen wordt geleverd vanuit een centrale ondersteuningsorganisatie.

  • Uitdaging

  • Oplossing

  • Resultaat

Quadraam is verantwoordelijk voor de onderwijs- en bestuurlijke processen van de scholen. Om dit werk goed uit te kunnen voeren, is inzicht in financiën, medewerkers en leerlingen cruciaal. Quadraam stond voor de uitdaging om te voorzien in een uniforme rapportage naar de verschillende schooldirecties. Het applicatielandschap van Quadraam kenmerkte zich door een grote hoeveelheid aan bronsystemen. De belangrijkste waren:

  • AFAS (financieel);
  • AFAS (medewerkers);
  • Magister, SOMtoday (leerlingenvolgsysteem);
  • Foleta en Zermulo (planningtools).

Quadraam is kort na de kennismaking met OGD overgestapt van Exact naar AFAS financieel ten behoeve van de financiële rapportage. Het gebruik van al deze verschillende pakketten leverde beperkingen en kosten op. Quadraam zocht daarom naar een oplossing om de verschillende databronnen bij elkaar te brengen en de mogelijkheid om te rapporteren op personeel, leerling en financiële data.

Aangezien Quadraam verschillende databronnen gebruikt en behoefte heeft aan rapportages op het gebied van stuurinformatie is besloten de databronnen samen te brengen in een nieuw, eigen datawarehouse. Hierin worden de verschillende databronnen samengevoegd ten behoeve van financiële en HR-rapportages. Om toekomstgericht te blijven, is een moderne serverless oplossing in Microsoft Azure geadviseerd en ontwikkeld. Gekoppeld aan het datawarehouse zijn PowerBI rapportages gebouwd met dezelfde inzichten als het voorgaande pakket met ruimte voor doorontwikkeling. Daarnaast hebben we de financiële rapportages in PowerBI gezet, zodat deze makkelijk beschikbaar zijn voor controllers en budgethouders.

Direct inzicht - De rapporten ondersteunen de directies van 14 middelbare scholen in Gelderland in hun bedrijfsvoering en verantwoording door direct inzicht te geven.

Efficiëntie - Waar voorheen vaak rapportages met de hand werden gebouwd, hebben we de rapportages grotendeels gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Hierdoor is er ruimte om dieper op de inhoud in te gaan.

Kostenbesparing – Ten opzichte van het eerdere pakket realiseren we een forse kostenbesparing qua licentie en operationele kosten.

Onafhankelijkheid – Het nieuwe datawarehouse geeft Quadraam volledige controle om de datamodellen op haar processen te laten aansluiten.

Toekomstbestendigheid - Het datawarehouse biedt een basis voor doorontwikkeling ten behoeve van toekomstige informatiebehoeften. Denk aan bronnen als Magister en SOMtoday om beter inzicht te krijgen in leerlinginformatie.

Ook een ict-uitdaging?

Wij staan klaar om het maximale uit jouw ict te halen. Of het nu gaat om de overstap naar de cloud,  een proactieve servicedesk of een app in een dag. Met onze hulp werken jouw medewerkers sneller, slimmer en met meer plezier. En we zijn pas klaar wanneer ict jouw organisatie optimale waarde oplevert.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Onze experts staan voor u klaar en maken graag een afspraak.

Contact
uitdaging