Algemene Onderwijsbond

“OGD denkt mee over oplossingen en verplaatst zich daarbij goed in onze situatie”

Cases-Logo-AOb

Sector: Onderwijs

Met ruim 82.000 leden is de AOb de grootste onderwijsvakbond van Nederland. De AOb onderhandelt over de cao van iedereen die in het onderwijs werkzaam is en doet dat zowel in de politiek als bij de werkgever. Daarnaast verleent de bond diensten, zoals juridische bijstand, aan leden en verzorgt de bond scholingen voor leden en niet-leden.

Algemene Onderwijsbond & OGD

Sinds een aantal jaren ondersteunt OGD de helpdesk en het serverbeheer op basis van detachering. In een complexe organisatiestructuur ondersteunen we 120 pc’s op het hoofdkantoor en 28 thin clients verspreid over de 4 rayonkantoren.

Ondersteuning van het ict-beheer

Sinds 2012 ondersteunt OGD op structurele basis de AOb met het ict-beheer. Wekelijks komt een vaste beheerder langs om ondersteuning te leveren bij het server- en netwerkbeheer en jaarlijks wordt er een check gedaan op de beveiliging en de kwaliteit van de ict-omgeving.

Vernieuwing van de ict-omgeving

De afgelopen jaren hebben OGD en de AOb samengewerkt aan vernieuwing van de ict-omgeving. Door communicatie op professioneel niveau is toegevoegde waarde geleverd op meerdere vlakken van de ict bij AOb. Daarbij zijn diensten geleverd variërend van hardware-onderdelen tot advisering over uitwijkmogelijkheden. OGD voorziet de AOb van specialistische ict-kennis waar dit nodig is.

Ervaring van Algemene Onderwijsbond

“OGD denkt mee over oplossingen en verplaatst zich daarbij goed in onze situatie” 
Frank van Toor, Coördinator Algemene Zaken