Cals College

“De specialist van OGD heeft het prima gedaan, ook bij de puzzels die hij onderweg tegenkwam”

Cals

Sector: Onderwijs
Regio: Utrecht

Cals College is een school voor voortgezet onderwijs met locaties in Nieuwegein en IJsselstein. Op het Cals College staan cultuur, technasium, tweetalig vwo en internationalisering centraal. Met projecten, internationale uitwisselingen, talentmiddagen en workshops gaan leerlingen op zoek naar hun talent en wordt gezorgd voor vernieuwend onderwijs. Er is extra uitdaging voor slimme leerlingen en extra begeleiding voor leerlingen die soms een steuntje kunnen gebruiken. Op het Cals College zitten ongeveer 4000 leerlingen.

Office 365 implementatie voor e-mail uit de cloud

OGD heeft voor de medewerkers van het Cals College Office 365 geïmplementeerd. Het Cals College wilde de bestaande Exchange 2010 omgeving migreren naar Office 365 en e-mailen vanuit de cloud. OGD heeft de bestaande e-mail gegevens en accounts gemigreerd naar de Office 365 omgeving en een koppeling gemaakt van de bestaande Active Directory naar Office 365. Alle medewerkers hebben nu een mailbox van 25 gigabyte en loggen in met dezelfde gegevens als voor de migratie.

Office 365

“Office 365 is een mooi geheel, en de overstap is formidabel verlopen. De specialist van OGD heeft het prima gedaan, ook bij de puzzels die hij onderweg tegenkwam. De planning was ook prima. Tot en met vrijdag draaiden we nog op de oude server, vrijdagavond was de overstap. In het weekend konden de mensen het zelf proberen en maandagochtend liep OGD alleen nog rond ter assistentie.” — Harry Spek, ict-coördinator Cals College

Single sign on

Er was in eerste instantie gekozen voor een single sign-on, zodat medewerkers met dezelfde inloggegevens konden inloggen op het schoolnetwerk én op Office 365. Na een aantal weken bleek dit beperkingen op te leveren voor de medewerkers en is deze oplossing teruggedraaid.

Active Directory

“We hebben de koppeling met Active Directory weer losgelaten, omdat een persoonlijke inlog binnen het schoolnetwerk nog weinig zinvol is. Ook bij die loskoppeling van AD is de ondersteuning van OGD ingeroepen.”