Nederlands Herseninstituut

“De kennis en ervaring van de consultant van OGD hebben ons geholpen deze projecten goed te laten verlopen”

Cases-Logo-Herseninstituut

Sector: Zorg

Het Nederlands Herseninstituut voert fundamenteel neurowetenschappelijk onderzoek uit met een focus op de hersenen en het visuele systeem. Het onderzoek richt zich voornamelijk op ontwikkeling, vormbaarheid en veroudering en is vaak gekoppeld aan klinische onderzoeksvragen. Er zijn twintig onderzoeksgroepen actief bij het instituut en er werken ongeveer 300 mensen.

OGD & het Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut heeft twee migraties in eigen beheer uitgevoerd met OGD als adviserende partij. Een technisch specialist heeft hen geadviseerd tijdens de projecten om te helpen de migraties tot een goed einde te brengen.

Migratie van Novell naar Microsoft

Het instituut koos ervoor om het rechten systeem van Novell eDirectory over te zetten naar Microsoft Active Directory, omdat een aantal applicaties waarvan zij gebruik wilden maken niet functioneerden in combinatie met Novell eDirectory. Een technisch specialist van OGD adviseerde het NIN op het gebied van best practices en ondersteunde de migratie zodat deze probleemloos verliep.

Migratie van POP naar Exchange

Door de ruim 300 mailboxen van het NIN te migreren van een Linux POP-server naar een Microsoft Exchange server 2013 maakte het instituut een stap in de toekomst. Werknemers kunnen door deze overstap nu ook extern hun mailboxen benaderen en gebruik maken van de agenda faciliteit in Microsoft Exchange. Dit project werd in samenwerking met dezelfde specialist van OGD uitgevoerd als de Active Directory migratie. Gedurende de migratie werkten beide mail-systemen parallel aan elkaar zodat de medewerkers van het NIN geen hinder ondervonden van de migratie en elkaar ongestoord konden mailen.

Ervaring van Nederlands Herseninstituut

“De kennis en ervaring van de consultant van OGD hebben ons geholpen deze projecten goed te laten verlopen. Ik heb de samenwerking met Dave als heel prettig ervaren. Onze medewerkers en wetenschappers hebben niks gemerkt van de mailmigratie en kunnen nu ook van buitenaf hun e-mail benaderen”

Adriaan Klop, ICT-manager