Farent

“Flexibel werken is veel makkelijker.”

Welzijn Divers logo

Sector: Zorg

Stichting Farent is een maatschappelijk dienstverlener in Den Bosch. Sinds februari 2017 zit de stichting via OGD in de cloud. We hebben gesproken met Luc Budel, Manager bedrijfsvoering en verantwoordelijk voor het ict-beleid.

OGD en Farent

Mobiliteit en grondige gegevensbescherming waren voor Farent de belangrijkste redenen om over te schakelen op de cloud. Met 1ict krijgen gebruikers een werkplek in de cloud waar de data stevig is beveiligd en voldoet aan de GDPR. De gebruiker kan nu via de laptop altijd en overal op een veilige manier bij de data. Daarbij levert 1ict door het gunstige licentiemodel (makkelijk op- en afschalen, op basis van gebruikersbehoefte) een kostenbesparing op.

Wat is de oplossing?

De oplossing is 1ict, de werkplek in de cloud. Bij de stichting ziet men dat gebruikers nu makkelijker en sneller bij elkaar gaan zitten om samen te werken. Daarnaast werkt de stichting met veel vrijwilligers. Zij hebben geen uitgebreide licentie nodig om hun werk te kunnen doen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld administratiemedewerkers. Met 1ict kan de stichting op basis van gebruikersbehoeften nu de juiste en meest voordelige licenties kopen. OGD levert bij 1ict ook gebruikersondersteuning. Dit houdt in dat Farent beschikt over de Shared Servicedesk van OGD, waar medewerkers al hun verzoeken en storingen kwijt kunnen. Eerder was de support bij Farent niet met deze beschikbaarheid ingericht.

Tevreden?

Ja! De toename in mobiliteit en gegevensbescherming is in combinatie met de kostenbesparing een grote winst voor Farent. Wel merkt de organisatie dat de gebruikers nog niet alle functionaliteit optimaal benutten. De medewerkers worden opgeleid om dit wel te doen, maar dat neemt tijd in beslag. Al met al zien we dat de gebruikers gewend raken aan het concept 1ict. Wij zijn er tevreden over!

Ervaring van Farent

“OGD neemt echt je zorgen uit handen.”

Luc Budel, Manager bedrijfsvoering en verantwoordelijk voor het ict-beleid